+32 495/21 45 83 info@seobureau.be

Evenement beveiligen

Waarom regelmatig inbraakalarmonderhoud zo belangrijk is

Na een investering in de veiligheid van uw woning met een alarminstallatie is het regelmatig onderhouden ervan een van de belangrijkste factoren om de beste waarde en prestaties uit uw inbraakalarmsysteem te halen. Het hebben van routineonderhoud gaat een lange weg in het verbeteren van de functionaliteit en de levensduur van uw hele alarmsysteem.

Het laatste wat u wilt dat er gebeurt, is dat uw inbraakalarm uitvalt op het moment dat u het het meest nodig heeft, omdat het niet goed wordt onderhouden. De verliezen als gevolg van een technische of mechanische storing kunnen onmeetbaar zijn.

Uw inbraakalarminstallatie bestaat uit een complexe reeks componenten, die regelmatig moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze volledig operationeel blijven. Regelmatig alarmonderhoud helpt ervoor te zorgen dat alle onderdelen van het alarm correct werken en kan vaak voorkomen dat er fouten ontstaan en dat er problemen met uw beveiligingssysteem ontstaan.

Wanneer u uw inbraakalarm moet onderhouden
Onderhoud van het huisalarm
Audible Only-systemen moeten één keer per jaar worden onderhouden om ervoor te zorgen dat alle apparaten goed werken en dat de kans op valse alarmen tot een minimum wordt beperkt.

Bewaakte systemen moeten ten minste twee keer per jaar worden onderhouden, zodat de meldkamer zijn dienst kan voortzetten.

Een onderhoudscontract voor inbraakalarmen zorgt ervoor dat uw alarm volledig wordt gecontroleerd op jaarbasis, maar als u een contract voor politiebewaking wilt, moet het systeem twee keer per jaar worden gecontroleerd. De controle kan worden uitgevoerd door een installateur die bij u thuis op bezoek is, of op afstand.

Als u een klant van ons bent, en al in ons systeem zit, zullen wij u eraan herinneren wanneer uw service moet worden verleend. Als wij uw systeem nog niet eerder hebben onderhouden en u weet niet wanneer het voor het laatst is onderhouden, dan is het een goed idee om een servicebeurt te laten uitvoeren en dan wordt u er elk jaar aan herinnerd.

Wat is inbegrepen in een afspraak voor het onderhoud van een inbraakalarm?

Een gerenommeerd onderhoudsbedrijf zal alle aspecten van uw alarmsysteem grondig onderzoeken om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de strenge Britse veiligheidsnormen en aan de Security Systems and Alarms Inspection Board (SSAIB). Maak daarom de keuze voor een door SSAIB goedgekeurd servicebedrijf zoals Highlander Security Systems essentieel.

Het alarm wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat zowel de afzonderlijke componenten als het alarm goed functioneren – en geeft suggesties over hoe u de levensduur van uw alarm het beste kunt behouden. Waar defecte apparaten worden geïdentificeerd, zal Highlander Security Systems de vervangings- of upgrademogelijkheden met klanten bespreken. Dit zorgt ervoor dat uw beveiligingssysteem operationeel blijft en de door ons aanbevolen upgrades zullen de prestatieniveaus verbeteren en de levensduur verlengen.

Controleer het logboek / de geschiedenis van het alarmsysteem sinds de laatste onderhoudsbeurt.
Visuele controle van alle belangrijke onderdelen van het alarm, inclusief de bekabeling en de aansluitingen waar deze toegankelijk zijn, op tekenen van verslechtering of beschadiging.
Controleer de netspanning inclusief oplaadkosten
Controleer de voeding van de batterij, inclusief de oplaadtarieven
Controleer en loop alle detectoren
Controleer en test de geluidssignaalinrichtingen op een correcte werking.
Controleer de goede werking van handmatig bediende apparaten, bijv. paniekknoppen.
Controle- en testapparatuur voor signalering op afstand (indien van toepassing)
Aanpassingen of kleine programma’s maken indien nodig
Herstel van kleine gebreken waar nodig (er kunnen extra kosten van toepassing zijn)
Zorg voor een gebruikersopleiding (indien nodig)
Registreer alle testresultaten
Zet het alarmsysteem terug in de operationele status
Wie moet mijn alarm onderhouden?

De SSAIB-accreditatie (Security Systems and Alarms Inspection Board) toont aan dat Highlander Security Systems onafhankelijk wordt geauditeerd door de toonaangevende certificeringsinstantie voor beveiligingssysteemdiensten. Als SSAIB-geaccrediteerde onderhoudsprovider kunt u er zeker van zijn dat uw beveiligingssysteem wordt onderhouden door een gereguleerd bedrijf dat voldoet aan de industrienormen.

Voor bewaakte alarmsystemen die in aanmerking komen voor politieoptreden, moet uw alarmsysteem worden onderhouden door een geaccrediteerd beveiligingsbedrijf – ofwel SSAIB ofwel NSI.

Het is niet noodzakelijk dat hetzelfde bedrijf dat uw systeem heeft geïnstalleerd het onderhoud uitvoert. In feite nemen we regelmatig alarmen over die door andere leveranciers zijn geïnstalleerd.

Een goed onderhoudsservicebedrijf is in staat om u een uitgebreid pakket aan klantenservice te bieden. Naast het onderhoud van uw alarm, bijvoorbeeld één of twee keer per jaar, moeten zij u er ook aan herinneren wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is, 24 uur per dag en 7 dagen per week klantenondersteuning bieden en tijdig oproepen doen.

Ongeacht of u een commercieel of residentieel inbraakalarmsysteem bezit, kunt u met een gerust hart weten dat een regelmatig onderhouden alarm uw huis of bedrijfspand altijd veilig zal houden.

Bij Highlander Security Systems kunnen we verschillende opties voor de beveiliging van uw huis bekijken om aan uw beveiligingsbehoeften en budget te voldoen. Van inbraakalarmsystemen tot CCTV-systemen voor thuis en alles daartussenin, wij bieden een breed scala aan beveiligingsdiensten om uw huis of bedrijf te helpen beveiligen.


 Aanbevolen Partners

Kies het juiste alarmsysteem

Overweeg je een alarmsysteem in je woning of zaak? Goed idee, maar bereid je dan wel goed voor.
Informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging.

De succesformule van SDS is een combinatie van professioneel advies, ijzersterke oplossingen op maat en een perfecte dienst na installatie.

SDS.CO

Oudegemsebaan 13 – 9200 Dendermonde

Phone: 0032 52 34 34 14

Web: www.stopdedief.be


Totaalpartner Camerabeveiliging

Beveiliging bij ons is opgebouwd uit verschillende peilers die steeds deel uitmaken van een totaalconcept, het sleutelwoord is hier “integratie”.
Graag zijn wij uw vertrouwenspartner in uw beveiligingsprojecten.   Onder de Trium Security Group vallen General SecurityIntersafe Electronics en Trium Security.
Samen vormen ze één van de belangrijkste spelers op vlak van beveiliging in de Benelux.

Trium

Herseltsesteenweg 72, B3200 Aarschot

Phone: +32(0)78/15.80.85

Web: www.trium.be